Kiszenie żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
20 Stycznia 14 (Filia 4)
(2)
Autor
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Pieńkos Magdalena
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kobieta
(2205)
Przyjaźń
(1324)
Rodzina
(1274)
Miłość
(1163)
Tajemnica
(1160)
Kiszenie żywności
(-)
Literatura polska
(888)
Śledztwo i dochodzenie
(823)
Zabójstwo
(791)
Relacje międzyludzkie
(749)
Zwierzęta
(746)
Literatura dziecięca polska
(717)
Magia
(603)
II wojna światowa (1939-1945)
(578)
Rodzeństwo
(564)
Powieść amerykańska
(553)
Nastolatki
(545)
Opowiadanie
(495)
Życie codzienne
(488)
Dziewczęta
(464)
Uczucia
(463)
Policjanci
(455)
Powieść angielska
(450)
Powieść fantastyczna
(446)
Dzieci
(430)
Uczniowie
(427)
Poezja polska
(419)
Małżeństwo
(400)
Sekrety rodzinne
(385)
Żydzi
(375)
Osoby zaginione
(365)
Pamiętniki polskie
(364)
Przestępczość zorganizowana
(359)
Powieść psychologiczna
(357)
Psy
(338)
Powieść obyczajowa
(330)
Trudne sytuacje życiowe
(329)
Literatura młodzieżowa polska
(328)
Bajka i baśń
(324)
Historia
(319)
Powieść polska
(315)
Powieść przygodowa
(312)
Relacja romantyczna
(308)
Ludzie a zwierzęta
(305)
Dziennikarze
(302)
Literatura
(298)
Podróże
(298)
Boże Narodzenie
(293)
Pisarze polscy
(293)
Koty
(288)
Matki i córki
(282)
Opowiadanie polskie
(282)
Dziecko
(274)
Władcy
(268)
Zemsta
(264)
Uprowadzenie
(261)
Wybory życiowe
(250)
Arystokracja
(249)
Poszukiwania zaginionych
(244)
Seryjni zabójcy
(243)
Wojsko
(243)
Wakacje
(241)
Zakochanie
(241)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(239)
Literatura młodzieżowa angielska
(229)
Polacy za granicą
(225)
Chłopcy
(221)
Wychowanie w rodzinie
(220)
Pisarze
(218)
Język polski
(217)
Dziadkowie i wnuki
(216)
Wojna 1939-1945 r.
(214)
Polityka
(212)
Opowiadanie obyczajowe
(209)
Ojcowie i córki
(208)
Mężczyzna
(207)
Wojna
(204)
Politycy
(202)
Czarownice i czarownicy
(195)
Lekarze
(184)
Aktorzy polscy
(183)
Kultura
(181)
Prywatni detektywi
(179)
Powieść fantastyczno-realistyczna
(177)
Dojrzewanie
(175)
Kucharstwo
(169)
Samotność
(163)
Śmierć
(159)
Ludzie bogaci
(158)
Powieść historyczna
(158)
Samorealizacja
(157)
Walka dobra ze złem
(156)
Filozofia
(155)
Dinozaury
(153)
Spisek
(153)
Marzenia
(150)
PRL
(149)
Szczęście
(149)
Piłka nożna
(148)
Przyroda
(148)
Odżywianie
(147)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : "The art of fermentation an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world" 2012.
Tego lata zwariujesz na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie ci się pod ręce, dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza. Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Ponad 700 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności. Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej