Kotarski Bartłomiej Marcin
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(2)
Placówka
św. Jana 10 (Dorośli)
(1)
Łaska 46/48 (Filia 2)
(1)
20 Stycznia 14 (Filia 4)
(1)
św. Jana 10 (Dzieci)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(374)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(310)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(244)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Roberts Nora (1950- )
(219)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(215)
Fabianowska Małgorzata
(212)
Kraszewski Józef Ignacy
(209)
Drewnowski Jacek (1974- )
(207)
Prus Bolesław (1847-1912)
(204)
Christie Agatha (1890-1976)
(203)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Shakespeare William (1564-1616)
(192)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(187)
Sienkiewicz Henryk
(182)
Szulc Andrzej
(172)
Jachowicz Stanisław
(159)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(156)
Zarawska Patrycja
(144)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(143)
Lech Justyna
(138)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(138)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(136)
Conrad Joseph (1857-1924)
(131)
Rolando Bianka
(131)
Steel Danielle (1947- )
(130)
Mickiewicz Adam
(129)
King Stephen (1947- )
(127)
Tuwim Julian (1894-1953)
(126)
Disney Walt (1901-1966)
(124)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(124)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(123)
Mazan Maciejka
(122)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(120)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(119)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(117)
Polkowski Andrzej
(117)
Żeromski Stefan
(114)
Webb Holly
(113)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(112)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(111)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(109)
Reymont Władysław Stanisław (1867-1925)
(109)
Beaumont Émilie (1948- )
(107)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(107)
Fabisińska Liliana (1971- )
(106)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(106)
Liebert Jerzy
(105)
Lem Stanisław (1921-2006)
(104)
May Karl (1842-1912)
(104)
Coben Harlan (1962- )
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Mróz Remigiusz (1987- )
(101)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Wańkowicz Melchior (1892-1974)
(100)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(99)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(98)
Zarawska Patrycja (1970- )
(98)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(97)
Siewior-Kuś Alina
(97)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(95)
Kraśko Jan (1954- )
(94)
Mortka Marcin (1976- )
(94)
Ross Tony (1938- )
(94)
Bunsch Karol (1898-1987)
(93)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(93)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Pratchett Terry (1948-2015)
(91)
Norwid Cyprian Kamil (1821-1883)
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Michalak Katarzyna (1969- )
(88)
Możdżyńska Aldona
(88)
Dickens Charles (1812-1870)
(87)
Ludwikowska Jolanta
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Rodziewiczówna Maria (1864-1944)
(86)
Rzehak Wojciech
(86)
Skalska Katarzyna
(86)
Ławnicki Lucjan
(86)
Pintara Maciej
(85)
Zimnicka Iwona
(85)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Dietetyka
(1)
Dziecko
(1)
Ewolucja
(1)
Fast food
(1)
Fizjologia
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Psychologia
(1)
Teologia
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Żywność wygodna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
św. Jana 10 (Dorośli)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
św. Jana 10 (Dzieci)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Łaska 46/48 (Filia 2)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22/28 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : "The art of fermentation an in-depth exploration of essential concepts and processes from around the world" 2012.
Tego lata zwariujesz na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie ci się pod ręce, dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie "Sztuki fermentacji" Sandora Ellixa Katza. Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Ponad 700 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności. Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
20 Stycznia 14 (Filia 4)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej