Baranowska Natalia
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
św. Jana 10 (Dzieci)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Baranowska Natalia
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(374)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(310)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(249)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Roberts Nora (1950- )
(219)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(215)
Fabianowska Małgorzata
(212)
Kraszewski Józef Ignacy
(209)
Drewnowski Jacek (1974- )
(207)
Prus Bolesław (1847-1912)
(205)
Christie Agatha (1890-1976)
(203)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Shakespeare William (1564-1616)
(192)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(187)
Sienkiewicz Henryk
(182)
Szulc Andrzej
(172)
Jachowicz Stanisław
(159)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(156)
Zarawska Patrycja
(144)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(143)
Lech Justyna
(138)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(138)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(136)
Conrad Joseph (1857-1924)
(131)
Rolando Bianka
(131)
Steel Danielle (1947- )
(130)
Mickiewicz Adam
(129)
King Stephen (1947- )
(127)
Tuwim Julian (1894-1953)
(126)
Disney Walt (1901-1966)
(124)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(124)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(123)
Mazan Maciejka
(123)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(121)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(120)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(117)
Polkowski Andrzej
(117)
Webb Holly
(113)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(112)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(111)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(109)
Reymont Władysław Stanisław (1867-1925)
(109)
Żeromski Stefan
(109)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(108)
Beaumont Émilie (1948- )
(107)
Fabisińska Liliana (1971- )
(107)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(106)
Liebert Jerzy
(105)
Lem Stanisław (1921-2006)
(104)
May Karl (1842-1912)
(104)
Coben Harlan (1962- )
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Mróz Remigiusz (1987- )
(101)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Wańkowicz Melchior (1892-1974)
(100)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(99)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(98)
Zarawska Patrycja (1970- )
(98)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(97)
Siewior-Kuś Alina
(97)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(95)
Kraśko Jan (1954- )
(94)
Mortka Marcin (1976- )
(94)
Ross Tony (1938- )
(94)
Bunsch Karol (1898-1987)
(93)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(93)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Pratchett Terry (1948-2015)
(91)
Norwid Cyprian Kamil (1821-1883)
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Michalak Katarzyna (1969- )
(88)
Możdżyńska Aldona
(88)
Dickens Charles (1812-1870)
(87)
Ludwikowska Jolanta
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Jaczewska Edyta
(86)
Rodziewiczówna Maria (1864-1944)
(86)
Rzehak Wojciech
(86)
Skalska Katarzyna
(86)
Ławnicki Lucjan
(86)
Pintara Maciej
(85)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Temat
Kucharstwo
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Żywność
(1)
Temat: miejsce
Świat
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki albo węgierskie leczo? Ta apetyczna książka zabierze was w wielką podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata. Każdy rozdział poświęcony jest jednemu krajowi. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach, a także dwa łatwe do wykonania przepisy. Wyszukiwanie ciekawych informacji ułatwi spis treści, indeks oraz oś czasu, przedstawiająca najważniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
św. Jana 10 (Dzieci)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej