147714
Book
In basket
Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki / Jeffrey Hamelman ; ilustracje i zdjęcia Chiho Kaneko ; [przekład z języka angielskiego Jakub Kowalczyk]. - Wydanie I (na podstawie wydania II w języku angielskim). - Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2013. - XVII, [1], 478 stron, [16] stron tablic : ilustracje, fotografie kolorowe ; 24 cm.
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego „biblię” - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Availability:
św. Jana 10 (Dzieci)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Bread : a baker's book of techniques and recipes, 2nd edition
Bibliography, etc. note
Bibliografia. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again