147545
Książka
W koszyku
Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki / Jeffrey Hamelman ; ilustracje i zdjęcia Chiho Kaneko ; [przekład z języka angielskiego Jakub Kowalczyk]. - Wydanie I (na podstawie wydania II w języku angielskim). - Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2013. - XVII, [1], 478 stron, [16] stron tablic : ilustracje, fotografie kolorowe ; 24 cm.
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego „biblię” - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Status dostępności:
św. Jana 10 (Dzieci)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Bread : a baker's book of techniques and recipes, 2nd edition
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej